woensdag 15 juli 2009

Handigheidjes mbt verzenden/ delen van foto's...



Je kent het wel, je hebt een feestje gehad of bent een weekendje met vrienden weggeweest. Uiteraard hebben jullie allemaal foto's gemaakt met je digitale camera. Maar hoe wissel je die foto's nou onderling eenvoudig uit? Ik gebruik een aantal verschillende manieren: email, Picasa en Yousendit.

Email is uiteraard de 'oudste' methode maar brengt wel met zich mee dat je slechts een beperkt aantal foto's kan rondmailen. Een handig hulpmiddel hierbij is het gratis programma ShrinkPic met dit programma comprimeer je foto's tot een handzaam formaat...en het werkt allemaal keisimpel.

Picasa is uiteraard vergelijkbaar met Flickr. Ik vind Picasa persoonlijk wat gebruiksvriendelijker en het zit gekoppeld aan andere Google-applicaties.

Yousendit is niet alleen handig om foto's mee te verzenden, maar je kan er ook andere databestanden mee doorsturen.

Kortom genoeg opties dacht ik zo...

3 opmerkingen:

  1. Heey WJ,
    Inderdaad superhandig om foto's de delen via Picasa, alleen klaagt mijn dochter dat ze dan 'klein' aankomen. Via het bewerkingsprogramma Picasa3 kun je hele albums versturen.
    Hoe komen de foto's bij de ontvanger aan als je ze via ShrinkPic comprimeert?? Daar ben ik dan weer benieuwd naar......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem-Jan,
    Nog even een opmerking over Shrinkpic. Is wel makkelijk maar je foto is niet meer bewerkbaar. Als je hem weer op de orginele grote wil krijgen heb je een groot wazig vlak.
    Heb je hiervoor misschien een oplossing?
    Groetjes, Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via Shrinkpic komen ze op een redelijk formaat aan....bruikbaar voor onlinetoepassingen...en zeg nou zelf waar zou je ze anders voor moeten gebruiken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen